Historien om Anette

 

Google "slankekur" og jeg har prøvet dem alle og dumpet dem alle. De virkede, men det var ikke noget, jeg kunne leve med resten af livet.


I efteråret 2014 så jeg en udfordring på facebook: Kan du gå 20 km?


Det måtte prøves, og jeg var klar på en klam lørdag formiddag med en masse andre mennesker. Det blev mit første møde med Tina og med hendes deltagere, der begejstret kunne fortælle om forløbet.


Efter 20 km's gåtur og en brochure i baglommen var jeg overbevist. DET HER VIRKEDE SOM DET ENESTE RIGTIGE, OG DET MÅTTE JEG HØRE MERE OM.


Jeg tilmeldte mig og betalte for 12 ugers kursus, der skulle forandre mit liv. Og i januar 2015 var jeg 100 % klar – troede jeg! Jeg var klar til at tømme alle køkkenskabe og køleskab og tilmelde mig 1 år i fitness centret, for nu skulle vægttabet have baghjul, og hele min hverdag skulle ændres. Men jeg blev klogere.
Tina lærte os, at vægttabet foregik i små doser og ved små forandringer i hverdagen. Der er ingen undskyldninger for ikke at gå en tur på 30 min. Hverdagen gik sin gang, de gode vaner blev indlært og kiloene forsvandt stille og roligt. Det har taget lang tid at tage kiloene på, og det tager også lang tid at tabe dem.


Vi fik vores egen Facebook-gruppe, hvor vi kunne skrive om alt mellem himmel og jord. Som den dag jeg stod i Jylland og skulle være et par uger og ikke havde nogen som helst køkkenredskaber. Et hurtigt opslag til gruppen om hjælp og vupti, så kom de alle med en masse gode idéer og jeg kunne følge kuren.


Jeg har lært en masse om sundt fedt, sundt slik, gode og sunde madopskrifter og om hvor vigtigt det er at huske forandringer hele tiden i mad, motion og måltider.
Den dag i dag kan jeg godt forstå, at alle de googlede slankekure er gået i vasken hver gang. Det har været et sjovt, spændende og meget lærerigt forløb. Jeg har pt tabt 15 kg. Næste skridt er et nyt kursus hos Tina, så de sidste 5 kilo også kan ryge.


Få gange i livet møder man en engel, der forandrer ens liv. Jeg mødte Tina. Tusind tak Tina, fordi du har ville lære fra dig, i alt det du har lært, og tusind tak fordi du altid har været klar med et svar på alle mine spørgsmål. Denne rejse er ikke slut for mig. Men denne kur kan jeg leve med resten af livet.